Sitä päätimme kokeilla. Asunnoista täällä alueellamme on nyt enemmän kysyntää kuin tarjontaa, joten tuntui kohtuuttomalta maksaa välittäjälle n. 13.000 € sellaisesta, minkä kaiken järjen mukaan pystyy tekemään itsekin. Asunnon arvioinut välittäjä ehdotti pyyntihinnaksi 286.000 €.


Tästä alkaa siis kokeilu. 


Aluksi hankimme isännöitsijältä 50 €:lla tarvittavat paperit: 

  • isännöitsijäntodistus 
  • yhtiöjärjestys 
  • tuloslaskelma
  • toimintakertomus 
  • tase

Pohjapiirustus meillä oli jo ennestään, tosin erinäisten muutosten takia ei enää ihan paikkansa pitävä, mutta suvussa oleva arkkitehti lupasi tehdä sen pohjalta uuden.

 


Ennen myyntiinlaittoa kokeilimme Oikotien hiljaisessa myynnissä, onko asunnosta kiinnostuneita, hintapyyntönä välittäjän hinta-arviosta piittaamatta 302.000 €. Korvamerkinnällä kiinnostuksensa ilmaisseita oli parin-kolmen viikon sisällä 12, joista osa saattoi olla välittäjiäkin.

 


Sitten otettiin asunnosta valokuvia ja laitettiin myynti-ilmoitus Oikotielle, hintapyyntönä härskisti taas kymppi lisää, eli 312.000 €. Kuukauden ilmoitus maksaa 90 €. Tähän mennessä siis kuluja 140 €.

 


Heti ilmoituksen ensimmäisenä päivänä ottivat odotusten mukaan välittäjät yhteyttä meilillä, tekstareilla ja soittamalla. Kaikille vaan tiukka ”ei kiitos”.

 


Ensimmäinen näyttö on ensi sunnuntaina, mutta keskiviikkona ja perjantaina ovat jo ensimmäiset innokkaat tulossa katsomaan.

 

Tarina jatkuu...

 

Blogin alkuun