Täti-ihmisen kukkahattu tutisee! Täti-ihmistä raivostuttaa! Täti-ihminen ryövättiin junassa keskellä ei niin kirkasta päivää.

Olin Turussa tyttären luona käymässä. Kierreltiin tietenkin kirpputoreja ja käytiin vähän kahviloissa, katsastettiin se kuuluisa Myllysiltakin. Oli mukavaa. Kotiin tultuani huomasin, että lompakko on poissa, enää ei ollut mukavaa.Ostin Turun asemalta automaatista junalipun pankkikortilla. Kun astuin vaunuosastoon pyöri siinä ovella mies laukkunsa kanssa, ei osannut päättää mihin istuisi. Pyöri siinä ja tulppasi kulkuni. Takanani oli toinen mies, joten en päässyt perääntymäänkään. Aloin jo hermostua ukkelin hyörinään, kunnes yhtäkkiä takanani oleva mies sanoi jotain hyrränä pyörivälle ukolle, kuulosti venäjältä, ja hyrrämies tunki itsensä ohitseni ja molemmat lähtivät juoksemaan poispäin asemalta. Istuin paikalleni ja jäin katselemaan miesten juoksua. Ihmettelin miksi tyypit lähtevät kovalla kiireellä junasta paria minuuttia ennen sen lähtöä, ja mielikuvitukseni kehitteli kaikenlaisia mafia-juttuja, ja olin aivan varma, että asiaan liitty jotain rikollista. No, niinhän siihen liittyikin, tosin tajusin sen vasta kotona, kun aloin kaivata lomakkoani. Tarkistin heti tilini, ja koko tili oli putsattu automaattinostoilla, yhteensä 800 euroa. Lisäksi oli lomakossa noin 50 euroa käteistä. Tuli kallis Turun reissu! Samalla hinnalla olisi päässyt jo ihan mukavalle ulkomaanmatkalle.

Junassa ostin kahvin, mutta maksoin sen taskussani olevilla kolikoilla, joten en huomannut lompakon puuttumista ennenkuin kotona.

Rahojen menettämistä iljettävämpää on joutuminen tällaisen suunnitelmallisen ryöstön kohteeksi. Ukkojen on täytynyt tarkkailla minua kun olin lippuautomaatilla, tai sitten heillä on ollut joku tunnuksen kopioimissysteemi. Jostain he saivat tietoonsa PIN-koodini, lompakossa en sitä missään nimessä koskaan pidä. Sitten he ovat seuranneet minua, ja motittivat sitten junan käytävälle, ja siinä sählingissä veivät lompakkoni olkalaukusta, joka roikkui vatsani päällä. Taitavia ukkeleita.

Onni onnettomuudessa on, että tämän kuun ensimmäisenä päivänä on tullut voimaan uusi maksupalvelulaki, jonka mukaan kortin omistajan vastuu rajoittuu 150 euroon. On siis toiveita saada edes jotain takaisin. Hankalaa on kuitenkin olla pariviikkoa ilman kortteja, ja aikamoinen työ hankkia kaikki uudet.

Olen aina ollut varovainen, mutta tästä lähtien entistä varovaisempi. Ja rikosilmoituksen tein, tietty.

Blogin alkuun