Niinhän siinä taas kävi, että tänään oli tarkoitus aloittaa se laihtari taas kerran, mutta kun oli muovikasseittain sukulaisilta saatuja omppuja, olikin pakko vielä siirtää laihtaria ja leipoa omenapiirakkaa. Sitä tuli sitten ahmittua jäätelön kanssa enemmän kuin ruokaympyrä suosittaa.

Tässä vielä ohje, jos joku haluaa kokea saman elämyksen:

Omenapiirakka

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
5-6 pientä omenaa
sitruunamehua
2 rkl sokeri-kaneliseosta
2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.
Vatkaa muna seokseen.
Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna.
Paina taikina vuoan pohjalle.

Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
Ripottele päälle sitruunamenhua ja sokeri-kaneliseosta.
Lado omenalohkot vuokaan limittäin.
Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada seos omenalohkojen päälle.

Paista 175˚:ssa (kiertoilmauunissa 150˚) n. 40 minuuttia.

Ahmi jäätelon tai vaniljakastikkeen kanssa!

Samaa ohjetta olen käyttänyt myös mustikkapiirakkaan.

Blogin alkuun