En näytä pääsevän irti mummon neliöiden virkkaamisesta, mutta kun ne nyt vaan syntyy ihan huomaamatta telkkaria katsellessa. Näitä torkkupeittoja alkaa olla jo tarpeeksi. Ihan pakko keksiä jotain muuta tekemistä.

Luin jostain, että harmaa väri kuuluu uusiin sisustustrendeihin, ajan hermolla siis mennään. Nämä harmaat ovat Novitan Nalle-lankaa.

Nalle-lankaa peitteeseen meni n. 1200g.

Hyvä mummon neliön ohje löytyy esim. täältä ja Periferialife-blogin Inkiväärillä on ohje vasenkätisille.

Lisäys 11.05.2009:

Paulalle ja muille kiinnostuneille tässä vielä tietoja viimeistelystä ym.

Palat olivat aika pieniä, joten olen joka palaan virkannut vielä reunaan 3 kerrosta kiinteitä silmukoita valkoisella. Sitten olen virkkuukoukulla yhdistänyt kahden palan reunat toisiinsa laittamalla reunat vastakkain (nurjat puolet vastakkain) ja poimimalla molemmista silmukan takareunan ja vetämällä langan läpi ja sitten yksi ketjusilmukka..

Reunan tein virkkaamalla ensin ”reikärivin”: pylväs, 2 ketjusilmukkaa, jätä 2 silmukkaa väliin, ja taas pylväs, 2 ktjs. jne.

Seuraavalla kerroksella  2 pylvästä ketjusilmukkakaareen, 2 ketjusilmukkaa,  ja taas 2 pylvästä ketjusilmukkakaareen, jne..

Vaihtelin vähän värejä eri kerroksilla, ja lopuksi virkkasin 2 pylvästä edellisen kerroksen pylväitten päälle, ja 2 pylvästä ketjusilmukkakaareen, jne…
Kulmissa aina 2 x 2 pylvästä samaan kaareen ja väliin 2 ketjusilmukkaa.

En tarkkaan muista langan menekkiä, mutta uskoisin, että se jakautuu aika tarkkaan tasan kaikille neljälle värille, eli n. 300g x valkoinen, 300g x musta, 300g x tummanharmaa ja 300g x vaaleanharmaa.

Käytin kuutta eri versiota neliöissä, uloimmainen ja sisin kerros aina samaa väriä. Mutta peitostahan voi tehdä niin kirjavan kuin haluaa, ja käyttää värejä ihan makunsa mukaan.

 

 

 

Tämä on ihanteellinen kesäkäsityö, neliöitä on helppo virkkailla milloin missäkin ja helppo keskeyttää aina kun saa yhden ruudun valmiiksi. Syksyksi onkin sitten lämmin torkkupeite valmiina : )

Blogin alkuun