Alkuviikosta käytiin naapurin rouvan kanssa Porvoossa maailman ihanimmassa lankakaupassa, teetee-shopissa.

Valtavan monipuolisen lankatarjonnan lisäksi siellä oli kauniita lahjaesineitä, ihania ruutu- ja raitakankaita, käsityö- ja sisustuskirjoja hyllykaupalla ja ihana saippuoiden ja maustekahvien tuoksu. Jos Porvoossa päin liikkuu, kannattaa siellä ehdottomasti käydä ja varata paljon aikaa (ja rahaa).

Designmuseossa Helsingissä on viimeistä viikkoa auki näyttely ”Arabia 135 keramiikka – taide – teollisuus” ja sinnehän oli mentävä. Paikalla oli runsaasti muitakin täti-ihmisiä ihailemassa vanhoja Arabian lautasia, kippoja ja kuppeja. Arabian astiat liittyvät niin oleellisesti kaikkien suomalaisten muistoihin, ja jokapuolelta kuuluikin ihastuneita ja haikeita kommentteja, siitä miten ”meillä oli juuri tuollaiset kupit”, ”tuollaiselta lautaselta syötiin mummolassa puuroa” jne.

Esillä oli myös Arabian taiteilijoiden uniikkitöitä, mm. Birger Kaipiaisen helmilintuja ja ihania orvokkeja, Toini Muonan kauniita keramiikkalaattoja, joissa kasvien lehtiä hehkeän turkoosilla pohjalla, Rut Brykin valkoisia reliefejä, Michael Schilkiniä jne.

Viikon päätteeksi sitten taas kirppiskierros, jonka saalis tällä kertaa jäi vaatimattomaksi.  Harmaa bandana-huivi 20 sentillä, ilmaislaatikosta soikea pitsiliina, ja pitsinvirkkausohjekirja 10 sentillä.

Nyt on kai sitten pakko ruveta pitsiäkin virkkaamaan.

 

Ilmaislootasta löytyi myös outo n. 14 cm leveä lätyskä, jossa kukkien kuvia ja takapuolella magneettia. Sehän oli ihan pakko ottaa mukaan. Ehkä sillekin keksii jotain käyttöä..

Kävin myös olkapääleikkaukseni lopputarkastuksessa ja sain sairaslomaa maaliskuun puoliväliin saakka, joten tässähän on hyvin aikaa taas näperrellä ja räpellellä viikkokausia.

Aika hyvä viikko!

Blogin alkuun