Sekalaisten lauantaipuuhastelujen jälkeen oli ihana istahtaa alas ja nauttia maitokahvia ja lämmintä leipää.

1247327478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen olen löytänyt pari-kolme vuotta sitten muistaakseni Hus & Hem –lehdestä. 
Tässä jonkinmoinen käännös:

10 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
4 dl haaleaa vettä
1,5 dl kauraryynejä
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kurpitsansiemeniä
(itse lisäsin päälle vielä hirssinsiemeniä)

Murusta hiiva kulhoon. Sekoita joukkoon suola, hunaja, öljy ja vesi. Lisää kauraryynit ja anna turvota muutama minuutti.

Sekoita vehnäjauhot joukkoon kunnes taikina on tasainen. Älä vaivaa. Ripottele vähän jauhoja päälle ja anna kohota liinan alla 1-2 tuntia.

Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahtia. Älä vaivaa.

Muodosta taikinasta käsin patonki ja kierrä sitä vähän.  Ohjeessa ei kerrota missä vaiheessa kurpitsansiemenet lisätään, mutta itse taputtelen niitä leivälle ennen kuin kierrän sitä. Lopuksi kastelen vähän pintaa ja ripottelen päälle hirssinsiemeniä ja sitten hiukan jauhoja.

Paista patongit 260 asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, alenna lämpö sitten 150 asteeseen ja paista vielä noin 15 minuuttia.

1247327494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivistä tulee tosi "maalaisen" ja käsintehdyn näköisiä, ja ah, NIIN hyviä! Kokeile vaikka.

Blogin alkuun