Olen useampana iltana selaillut toinen toistaan ihastuttavampia blogeja, joissa ihmiset esittelevät sisustuksiaan, joissa ovat käyttäneet kauniita vanhoja esineitään ja kirppislöytöjään. Sitten tajusin, että itsellänikin on valtavasti kaikkea vanhaa ja kaunista, osa perittyä ja osa kirpputoreilta ostettuja aarteita. Niinpä päätin esitellä myös omia ihanuuksiani, ja koska blogini on aika käsityöpainotteinen, tuntui luontevimmalta aloittaa ompelutarvikkeista.

Ompelutarvikkeet ovat kaikki perittyjä, on lankarullia puuvillaa ja pellavaa, saksia, kaavapyöriä,  sormustimia, neuloja, hakaneuloja, puikkoja, virkkuukoukkuja, haarukkapitsin haarukoita, parsinsieniä, kirjontakehyksiä, pitsejä, nauhoja ja nappeja, luisia lyhyitä puikkoja, joita käytetään reikäompeluissa ja vaikka mitä.. kaikista en edes tiedä mihin tarkoitukseen ne ovat.

Viehättävin kaikista on kaunis puinen saksalainen noin 5 cm korkea tynnyri, jossa säilytetään silmäneuloja. Tynnyrin kannessa on numeroidut pienet reiät,  ja kun kantta kiertää tietyn numeron kohdalle, saa tarvitsemansa kokoisen neulan. Saksalaista nerokkuutta!

Tarvikkeita siis löytyy lähes kaikkiin käsitöihin, tarvittaisiin vaan vähän ideoita ja paljon puhtia.

Blogin alkuun