Kesävierailulla ollut ystävä jätti jälkeensä hauskat muistot ja tämän salaatin reseptin. Olen tähän niin ihastunut, että syön sitä melkein päivittäin. Salaatti on hyvää sellaisenaan leivän kanssa tai lisukkeena vaikka liharuoalle (jota en kyllä syö).
Tarvitaan punasipulia..
.. raakaa parsakaalia, auringonkukansiemeniä ja viinirypäleitä (jotka itse aina unohdan ostaa, mutta hyvää tulee ilmankin). Lisäksi majoneesia, etikkaa ja sokeria.
Punasipuli pilkotaan pieneksi..
.. parsakaalin kukinto silputaan ja viinrypäleet halkaistaan kahtia.
Punasipuli, parsakaali, viinirypäleet ja auringonkukansiemenet sekoitetaan kulhossa.
Lopuksi lisätään majoneesi, johon on lorautettu noin ruokalusikallinen etikkaa ja pari ruokalusikallista sokeria.
Tutkimusten mukaan raaka parsakaali on terveellisempää kuin keitetty, ja sillä on syöpää ehkäisevä vaikutus. Täyttä terveysruokaa siis.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.