1250587110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesävierailulla ollut ystävä jätti jälkeensä hauskat muistot ja tämän salaatin reseptin. Olen tähän niin ihastunut, että syön sitä melkein päivittäin. Salaatti on hyvää sellaisenaan leivän kanssa tai lisukkeena vaikka liharuoalle (jota en kyllä syö).

1250587038_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvitaan punasipulia..

1250587047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

.. raakaa parsakaalia, auringonkukansiemeniä ja viinirypäleitä (jotka itse aina unohdan ostaa, mutta hyvää tulee ilmankin). Lisäksi majoneesia, etikkaa ja sokeria.

1250587057_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Punasipuli pilkotaan pieneksi..

1250587063_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

.. parsakaalin kukinto silputaan ja viinrypäleet halkaistaan kahtia.

1250587070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Punasipuli, parsakaali, viinirypäleet ja auringonkukansiemenet sekoitetaan kulhossa.

1250587075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopuksi lisätään majoneesi, johon on lorautettu noin ruokalusikallinen etikkaa ja pari ruokalusikallista sokeria.

Tutkimusten mukaan raaka parsakaali on terveellisempää kuin keitetty, ja sillä on syöpää ehkäisevä vaikutus. Täyttä terveysruokaa siis.

Blogin alkuun